Ochrana osobných údajov

GDPR

Ochrana osobných údajov

Ochranu osobných údajov berieme vážne. Je pre nás dôležité, aby vaše osobné údaje boli v bezpečí.

Od 25.05.2018, vrátane, sú vaše osobné údaje spracovávané v súlade s NARIADENÍM EURÓPSKEHO PARLAMENTU A RADY (EÚ) 2016/679 z 27. apríla 2016 o ochrane fyzických osôb pri spracúvaní osobných údajov a o voľnom pohybe takýchto údajov, ktorým sa ruší smernica 95/46/ES (všeobecné nariadenie o ochrane údajov = GDPR) a v súlade so zákonom č. 18/2018 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení platnom a účinnom od 25.05.2018.

Čo to pre vás a vaše osobné údaje v skratke a zrozumiteľne znamená?

Vaším osobným údajom je akákoľvek informácia, ktorá sa vás týka a na základe ktorej ste pre nás ako fyzická osoba určiteľným subjektom. Nastáva to v takých prípadoch, keď vás môžeme priamo alebo nepriamo identifikovať, najmä na základe všeobecne použiteľného identifikátora alebo iného identifikátora, ako je napríklad meno, priezvisko, identifikačné číslo, lokalizačné údaje alebo online identifikátor, alebo na základe jednej alebo viacerých charakteristík či znakov, ktoré tvoria vašu fyzickú identitu, fyziologickú identitu, genetickú identitu, psychickú identitu, mentálnu identitu, ekonomickú identitu, kultúrnu identitu alebo sociálnu identitu. Je to napr. identifikácia vašej osoby na základe čísla, kódu alebo jedného či viacerých prvkov špecifických pre vás. Medzi osobné údaje teda spadajú najmä kontaktné údaje fyzickej osoby, jej IP adresa, môžu nimi byť informácie o využívaní služieb alebo o činnostiach a preferenciách fyzickej osoby.

Aké údaje uchovávame?

Počas vašej návštevy našich stránok zaznamenávame IP adresu, ktorú vám pridelil váš poskytovateľ internetu, z akých stránok ste navštívili našu stránku, ako dlho ste na našej stránke, ktoré konkrétne podstránky si prezeráte a pod. Tieto informácie sú považované za osobný údaj, keďže ide o Váš online identifikátor, a preto s týmto údajom nakladáme so zvýšenou starostlivosťou.

Cookies

Používame cookies k tomu, aby sme zistili preferencie návštevníkov web stránok a vedeli na základe toho prispôsobiť našu ponuku na mieru konkrétnemu návštevníkovi. Cookies sa môžu používať k tomu, aby sme zistili, či už ste naše stránky z vášho počítača niekedy navštívili. Bez cookies by sme nevedeli, čo sa vám páči, a nedokázali by sme vo svete internetu flexibilne vyhovieť vašim požiadavkám.

Cookies sú textové súbory, ktoré uloží váš internetový prehliadač na váš disk v počítači. Ak si neprajete cookies ukladať, môžete ich deaktivovať vo vašom internetovom prehliadači, vzhľadom na skutočnosť, že ide o Váš osobný údaj.

Okrem toho máte možnosť v internetovom prehliadači využiť tzv. režim inkognito (pri ktorom sa neukladajú žiadne cookies) alebo zakázať javascript. Ukladanie cookies (ako aj histórie prehliadania) si môžete vo vašom prehliadači zakázať, alebo pravidelne vymazávať priamo z nastavení prehliadača, prípadne pomocou na to určeného bezplatného softvéru.

Viac o správe cookies si môžete prečítať aj tu:

Google Chrome
Mozilla Firefox
Internet Explorer

Ďalšie osobné údaje

Vaše osobné údaje zadávate dobrovoľne do rôznych formulárov na našich stránkach: kontaktné formuláre, objednávkové formuláre, ebook zdarma, prístup do online kurzu a pod. Najčastejšie uchovávame tieto osobné údaje: e-mailová adresa, meno. Vaše osobné údaje sú používané na bližšie konkretizované účely v týchto zásadách, a to len v nevyhnutnom rozsahu.

Na čo tieto informácie o vás používame (účely)? A na akom právnom základe?

Prevádzkovateľom na účely spracovania osobných údajov je SocialMez, Šancová 19, 811 05 Bratislava; e-mail: socialmezotazky@gmail.sk

K zberu osobných údajov dochádza na viacerých stránkach a podstránkach webu socialmez.com. Spracovávame osobné údaje, ktoré nám sami zveríte a to v nasledujúcich prípadoch:

  • Poskytnutie služby / plnenie zmluvy: údaje v rozsahu meno a e-mail, ktoré potrebujeme k plneniu zmluvy (odoslanie kontaktného formulára, vstup do online kurzu)
  • Marketing: Vaše osobné údaje (meno a e-mail), taktiež informácie, na čo klikáte v e-mailoch a v akej dobe ich najčastejšie otvárate, využívame pre účely priameho marketingu. Pokiaľ nie ste našim zákazníkom, zasielame Vám naše newslettery (email s najnovšími článkami , rôzne odporúčania, rady, tipy a triky, informácie o produktoch a službách, pripravovaných akciách) na základe vašeho súhlasu, doba platnosti 10 rokov od prihlásenia. Ak sa budete chcieť kedykoľvek odhlásiť z odoberania emailov, stačí, ak kliknete na odhlasovací odkaz, ktorý je umiestnený v emaile, alebo nám napíšte na: socialmezotazky@gmail.com a my vás odhlásime.
  • Poskytnutie informácie - e-mail zadaný na celom webe www.socialmez.com s účelom, aby bola na tento e-mail odoslaná informácia o ponukách a novinkách na našom webe.

Komentáre pod článkami

Ak komentujete na našej webovej stránke, stlačením tlačidla pridať komentár súhlasíte so zverejnením Vami uvedených osobných údajov v komentári (meno, priezvisko, nick, gravatar, fotografia a obsah komentára). Vami zadané osobné údaje nepoužívame na iné účely. Svoj súhlas môžete kedykoľvek odvolať.

Odkazy tretích strán

Niekedy na našich stránkach odkazujeme na služby a produkty tretích strán. Webstránky týchto tretích strán majú vlastné podmienky ochrany osobných údajov a sú nezávislé na našich. Z toho dôvodu nenesieme žiadnu právnu zodpovednosť za obsah a aktivity týchto tretích strán. I napriek tomu je našou snahou udržať vysokú úroveň bezpečnosti. Preto, ak máte akékoľvek podozrenie na nekalé chovanie týchto tretích strán, kontaktujte nás na socialmezotazky@gmail.com. Ďakujeme.

Ste v bezpečí

Je pre nás prvoradé, aby vaše osobné údaje boli v bezpečí. Implementovali sme rôzne bezpečnostné systémy na ochranu údajov. S vylepšovaním technológií vylepšujeme aj tieto bezpečnostné systémy, využívame kontrolu prítomnosti vírusov, anitvírove programy a viacúrovňový firewall. Zároveň osoby - sprostredkovatelia - ktoré prichádzajú do kontaktu s vašimi údajmi, sú náležite poučení o povinnosti zachovávať mlčanlivosť a komunikácia s nimi prebieha cez šifrovanú komunikáciu.

Naše webové stránky sú vybavené zabezpečeným protokolom https://; platba za produkty prebieha cez zabezpečené platobné brány a údaje o vás, ktoré u nás uchovávame, sú zabezpečené na serveroch spoločnosti: Webnode AG, heslom a šifrovaním. 

Vaše práva

Ako dotknutá osoba, t. j. osoba, ktorej osobnej údaje sa spracovávajú - máte právo byť informovaný o údajoch prevádzkovateľa - t.j. osoby, ktorá Vaše údaje spracováva a zodpovednej osoby.

Prevádzkovateľom na účely spracovania údajov prostredníctvom webového portálu socialmez.com je:

SocialMez
Šancová 19
811 05, Bratislava
Kontakt: socialmezotazky@gmail.com

Osobné údaje sú spracúvané na účely poskytnutia plnenia zo spotrebiteľskej zmluvy a na účely marketingu, ako bolo vyššie uvedené. Prevádzkovateľ informačného systému vyhlasuje, že nedochádza k prenosu osobných údajov do tretích krajín. Osobné údaje sa uchovávajú sa na uvedené účely po dobu 10 rokov, ak osobitné právne predpisy neustanovujú inak alebo pokým svoj súhlas neodvoláte. V časovom období od poskytnutia súhlasu do jeho odvolania je spracovanie Vašich osobných údajov zákonné, aj keď ste svoj súhlas po jeho poskytnutí odvolali.

Ako dotknutá osoba máte právo na opravu poskytnutých údajov v prípade výskytu akýchkoľvek nesprávnosti. Po dosiahnutí účelu poskytnutia osobných údajov - t.j. po poskytnutí plnenia zo spotrebiteľskej zmluvy a ukončení čerpania produktov cez prístupové heslá máte "právo na zabudnutie" = právo na vymazanie poskytnutých údajov. Právo na vymazanie poskytnutých osobných údajov sa uplatní aj v prípade, ak odvoláte svoj súhlas so spracúvaním Vašich osobných údajov.

Ako dotknutá osoba máte právo aj požadovať obmedzenie spracúvania Vašich osobných údajov, a to v prípade ak, napadnete správnosť osobných údajov, a to počas obdobia preverovania správnosti údajov; ak je spracúvanie osobných údajov nezákonné a na miesto vymazania údajov budete požadovať obmedzenie ich spracúvania a tiež ak prevádzkovateľ nepotrebuje Vaše osobné údaje (účel - poskytnutie plnenia zo spotrebiteľskej zmluvy - bol splnený), ale potrebujete ich práve Vy na preukázanie, príp. obhajovanie Vašich právnych nárokov.

Dozorným orgánom nad spracúvaním osobných údajov je Úrad na ochranu osobných údajov Slovenskej republiky.

Sprostredkovatelia (príjemcovia údajov) - alebo kto má ešte k vašim údajom prístup?

Pre zaistenie niektorých konkrétnych spracovateľských operácií, ktoré nedokážeme zaistiť vlastnými silami, využívame služby a aplikácie spracovávateľov, ktorí sa na dané spracovanie špecializujú a sú v súlade s GDPR.

Sú to poskytovatelia nasledujúcich platforiem a služieb:

Hosting a celý chod webu vrátane ukladania dát cookies a Vašich osobných údajov nám poskytuje Webnode AG, Gartenstrasse 3, 6304 Zug - Švajčiarsko

PayPal - platobná brána - https://www.paypal.com/sk/webapps/mpp/ua/cookie-full

Google Analytics - štatistiky návštevnosti webu; Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA; https://www.google.com/analytics/terms/dpa/dataprocessingamendment_20160909.html

Mailchimp - nástroj pre rozosielanie e-mailov; Atlanta, Georgia, United States

Je možné, že sa v budúcnosti rozhodneme využiť ďalšie aplikácie alebo spracovávateľov, pre uľahčenie a skvalitnenie spracovávania. Sľubujeme vám však, že v takomto prípade budeme na spracovávateľov klásť pri výbere minimálne rovnaké nároky na zabezpečenie a kvalitu spracovania ako na seba.

Odovzdávanie dát mimo EÚ

Dáta spracovávame výhradne v Európskej únii alebo v krajinách, ktoré zaisťujú stupeň ochrany na základe rozhodnutia Európskej komisie.

Neposkytujeme vaše údaje tretím stranám

Nepredávame, neobchodujeme ani žiadnym iným spôsobom neposkytujeme vaše osobné údaje tretím stranám. Podľa nás to nie je fér a zároveň vaše osobné údaje sú to najcitlivejšie, čo nám môžete poskytnúť.

Výnimkou sú príjemcovia - sprostredkovatelia, o ktorých sme vám poskytli informácie v týchto zásadách spracúvania osobných údajov a ktorí nám asistujú pri vytváraní webových stránok, spolupracujú na našich projektoch a obsluhujú vás. Títo partneri sú viazaní diskrétnosťou, sprostredkovateľskými zmluvami, zaviazali sa k mlčanlivosti, a tým súhlasili s uchovávaním vašich údajov v bezpečí, a považujú ich za dôverné.

Odovzdanie vašich osobných údajov štátnym organizáciám je len na základe zákona alebo právoplatných úradných či súdnych rozhodnutí v súlade s právnymi predpismi Slovenskej republiky.

Zmeny v podmienkach o ochrane osobných údajov

Ak sa rozhodneme zmeniť podmienky o ochrane osobných údajov, uverejníme ich na tejto stránke.

Tieto podmienky sú platné od 25.5.2018

Kontaktujte nás

SocialMez
Šancová 19
811 05, Bratislava
Kontakt: socialmezotazky@gmail.com

Ak máte akékoľvek otázky alebo podnety, napíšte nám.